11 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок получи убиец на

...
11 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок получи убиец на
Коментари Харесай

11 месеца условно за смъртта на котка

11 месеца условно с 3-годишен изпитателен период получи палач на котка. Районна прокуратура – Разлог е сключила съглашение със отбраната на 22-годишния Петър Гешев от с. Годлево. Обвинителният акт против него за владеене на опиати и проявена свирепост към животно бе импортиран за разглеждане в съда през м. май 2019 година

В съседство с къщата на Петър в с. Годлево е парцелът на С. Г., която отглеждала котка. Сутринта на 19 март дамата отпътувала за Гърция. През деня Петър бил в двора си, когато забелязал съседската котка, влезнала в неговия парцел. Хванал животното с ръка, присъединил камерата на мобилния си телефон в режим " запис на видеоклип " и го сложил на земята. Насочил го по подобен метод, че в обсега на периметъра на снимането да влиза дървен мъртвец с подпряна на него секира. Оставил котката на него, взел брадвата, вдигнал я и нанасяйки удар с нея опитал да отсече главата на животното. Не съумял, защото котката помръднала и острието на брадвата попаднало в дясната й предна лапа. По този метод на животното била породена открита костна фрактура, като крайникът останал да се държи само на неотрязаните кожа и мускул. След нанесения удар котката се отскубнала и избягала.

По-късно същия ден, посредством профила си в обществената мрежа разгласил основания клип в затворена група " Лудите хора ". В нея младият мъж взел участие дружно с други лица от с. Годлево. Видеоматериалът бил забелязан от дванадесет участници в групата, включително ненавършили пълноправие.

Седмица по-късно след този случай, стопанката на котката С. Г. видяла, че животното е цялото в кръв и дясната му лапа е срязана. По време на обзор, осъществен от ветеринар, било открито, че котката се намира в доста тежко положение и леталният излаз е неминуем.

На 31 март животното умряло, в резултат на сепсис, провокиран от оток и гнойно инфектиране на засегнатите с секира тъкани.

Десет дни по-късно Гешев е извикан в Районно ръководство - Разлог за инспекция по сигнала за породената гибел на котката. Там той декларирал, че в дома си държи марихуана. При посещаване на къщата той предал на проверяващите 1,11 грама канабис.

Наказателното произвеждане против подсъдимия е завършило с утвърденото от съда съглашение, подписано сред страните по делото. За осъществените от него закононарушения му е наложено наказване " отнемане от независимост " за период от 11 месеца с тригодишен изпитателен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР