11 ключови експертизи доказват престъпната дейност на 24-годишния бургазлия и

...
11 ключови експертизи доказват престъпната дейност на 24-годишния бургазлия и
Коментари Харесай

Никола Батилов топи тъста си за марихуаната и оръжията в Свети Влас: Не са мои, само ги пренесох до колата

11 основни експертизи потвърждават незаконната активност на 24-годишния бургазлия и бащата на гаджето му Щерион Джамбазов

Вещите, които съм вдигал, не са мои, аз единствено ги пренесох до колата. Не знаех какво има вътре. Досега не съм правил закононарушение, няма и да извърша. Няма да се укрия. Моля за по-лека мярка за неотклонение “ . Това сподели 24-годишният Никола Батилов пред Окръжния съд в Бургас, който изиска да бъде пуснат под домакински арест с гривна или парична гаранция от 5 хиляди лева за свободата си.

Никола Батилов и 48-годишният Щерион Джамбазов са упрекнати за държане за разпространяване на огромно количество марихуана и владеене на голям военен боеприпас, без позволение (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Припомняме, че Батилов и Джамбазов бяха хванати малко откакто са натоварили в лек автомобил Опел чували с готовата продукция марихуана – близо 23 кг в пакети по 500 гр. В колата, която е претърсена в Елените по време на акцията, е открит и куфар с оръжия.

В къщата на ул. „ Ивайло “ в Свети Влас пък бяха открити 413 саксии канабис, както и изцяло съоръжение за развъждането на растенията - вентилатори, климатици, въздуховоди, лампи с рефлектори, маркучи за капково напояване, чували с почва и други Арсеналът е от 9 револвера разнообразни по диаметър и муниции за тях, 2 автомата „ Калашников “ и муниции за тях, 2 пушки разнообразни модели с муниции, 1 гранатомет в подготвеност за прилагане, 1 бойна граната, 5 заглушителя – за автомата и за револверите, 3 самоделни взривни устройства, готови за незабавна приложимост. Само броят на боеприпасите – патроните е 719.

Двамата са в ареста по-малко от 3 месеца. В залата стана ясно, че има 11 експертизи, които изрично потвърждават присъединяване на младия бургазлия в наркосхемата на Джамбазов, който е татко на приятелката му и тезата му, че не е знаел какво придвижва, не е правдоподобна.

Прокурорът изнесе част от СРС-тата, в които се споделя: „ Единият ред не можахме да го таковаме “ и „ Сега обливам, Кольо таман си потегли “. В различен запис от техен диалог пък ставало ясно, че двамата са купили от Бургас разтвор, който се употребявал точно за развъждането на канабиса.

Според бранителя на Никола Батилов – юрист Галина Колева, три месеца след акцията на ОДМВР-Бургас и задържането на клиента й, догатката, че е създател на закононарушението не било надградено, а СРС-тата не съдържали информация, която несъмнено да потвърди, че Батилов е взел участие. Още повече негови отпечатъци имало по чувалите с марихуана и по куфарчето с оръжия, само че това не означавало, че той знае какво има вътре.

Окръжният арбитър Светлин Иванов скастри очакванията на 24-годишния бургазлия и не почете настояването му за изменение на мярката му за неотклонение.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР