11 големи американски банки инжектираха 30 милиарда долара в по-малката

...
11 големи американски банки инжектираха 30 милиарда долара в по-малката
Коментари Харесай

11 банки в САЩ наляха 30 млрд. във Фърст репъблик

11 огромни американски банки инжектираха 30 милиарда $ в по-малката районна банка „ Фърст репъблик ”, откакто стана ясно, че е изложена на риск от банкрут. Този ход идва в миг, когато управляващите в Съединени американски щати се пробват да овладеят суматохата към положението на банковата система.

Решението на 11-те банки, измежду които „ Банк ъф Америка ”, „ Ситигруп ” и „ Джей Пи Морган ”, да налеят средства под формата на депозити в затруднената банка, е знак, че имат доверие в банковата система на страната.

Базираната в Сан Франциско „ Фърст репъблик ” означи спад на цената на акциите си с съвсем 70% през последната седмица. Инвеститорите се притесняваха, че това е идната банка, застрашена от банкрут.

А финансовият министър на Съединени американски щати увери сенатска комисия в стабилността на банките.

„ Мога да уверя членовете на комисията, че нашата банкова система е постоянна и американците могат да са уверени, че техните депозити ще бъдат там, когато имат потребност от тях. Действията от тази седмица показват решителния ни ангажимент да подсигуряваме, че нашата финансова система остава мощна и спестяванията на вложителите остават в сигурност. Считам високата инфлация за стопански проблем номер едно, с който всички ние би трябвало да се надигнем и да се оправим. Това е главен приоритет на президента ”, сподели Джанет Йелън, министър на финансите на Съединени американски щати, цитира Би Ти Ви.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР