11-годишно момиче, което е наполовина българче, стана звезда в Колумбия,

...
11-годишно момиче, което е наполовина българче, стана звезда в Колумбия,
Коментари Харесай

11-годишната българка, която впечатли Колумбия

11-годишно момиче, което е на половина българче, стана звезда в Колумбия, откакто мина " слепите прослушвания " в детския вид на тамошния формат на " Гласът " и се класира за музикалните дуели.

Момичето притегли вниманието на феновете и водещата Лора Тобон с акцента си, като изясни, че майка й е от България, татко ѝ е от Богота, тя е родена в Канада, само че сега живее в България. " Има невероятна комбинация от култури ", споделя водещата, откакто научава от кое място е участничката и какво е фамилията ѝ.

Междувременно майка й разяснява, че макар че Лина Мария към този момент приказва испански, това е било много комплициран развой, защото там, където е родена, т.е. в Канада, връзката главно е на френски, с майка си приказва на български у дома и татко й се обръща към нея на испански. Заради този микс от разнообразни езици, Лина е леко объркана като дребна и стартира да приказва някакъв личен, неясен за другите език - комбинация от всички, които чува. " Аз съм психолог, пробвах се да й оказа помощ, само че не можех да намеря метод и тя се научи да се оправя сама ", споделя майката на участничката.

Поради тази причина за Лина музиката се трансформира в оня повсеместен език за връзка с хората. И първият човек, който допира с метода си на пеене, се оказва нейният татко. " Обиколихме половината свят, с цел да бъдем тук с вас, само че щастието, което изпитва човек да я види на сцената, е неуписуемо ", споделя разгорещено татко ѝ.

Лина съумява да впечатли журито с интерпретацията си на песента " Diamonds " на Риана и пленява с гения си артиста Андрес Сепеда. Лина оставя тримата треньори тотално сюрпризирани, откакто удостоверява, че живее в България, само че е пътувала до Колумбия, с цел да взе участие в състезанието.

По-късно Сепеда я моли да преведе казаното от нея на български и когато я чуват да приказва на майчиния ѝ език, всички остават даже още по-впечатлени. " Лина Мария, прелестно е, че си направила толкоз дълго пътешестване, с цел да дойдеш и да ни донесеш своята музика, хубост, сила и просвета, тъй че ти благодаря доста. Добре пристигнали в екипа на Сепеда, добре пристигнали в La Voz Kids! ", възкликва изпълнителят на шлагери като " Besosusos " и " Día a día ".

За да стигне до сцената на детският вид на " Гласът на Колумбия ", Лина съумява да пребори конкуренция от 17 000 деца. Ситото на онлайн кастингите съумяват да преминат общо 168 деца, които са определени да вземат участие в така наречен " слепи прослушвания ". До идващия стадий - музикалните дуели, са позволени половината - 90, едно от които е Лина, разяснява Semana.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР