11-годишно дете е забременяло в Бразилия. Момичето е станало жертва

...
11-годишно дете е забременяло в Бразилия. Момичето е станало жертва
Коментари Харесай

11-годишна забременя след изнасилване и ...

11-годишно дете е забременяло в Бразилия. Момичето е станало жертва на обезчестяване, а то и майка му желали да се направи аборт.

Според законите в страната – абортите не са легални и се вършат само, в случай че има заплаха за здравето на дамите или са в резултат на обезчестяване. Когато майката и детето отиват в болничното заведение, доктор открил, че момичето е към този момент в 20-та седмица от бременността. Той отказал да извърши процедурата.

Лекарят обяснил, че с цел да се направи аборт, детето би трябвало да има правосъдна заповед, оповестява GlasNews.bg.

Съдия в последна сметка не дава позволение за интервенцията.

Магистратът стимулира решението си с това, че момичето е в напреднала бременност и я посъветва, да даде бебето си за осиновяване, тъй като има 30 000 двойки, които биха го осиновили.

Младото момиче е запитано по какъв начин ще се споделя бебето и дали нейният изнасилвач ще ѝ разреши да го даде за осиновяване.

Съдията изясни още, че отказвайки този аборт, тя пази 11-годишното момиче, излагайки живота ѝ на риск.

Разпоредено е още момичето да бъде настанено в подслон, защото съществува заплаха сама да направи опит за спиране на бременността си. Решението идва и поради сигурността ѝ от нейният изнасилвач.

Случаят провокира гневни реакции от някои религиозни общности. Те питат за какво болничното заведение има 20-седмична политика за аборти.

Службата за вътрешни работи на съда ще проверява за какво арбитър Джоана Рибейро Цимер е отказала на момичето да прекъсне бременността си, когато това е било в строгата правна рамка на Бразилия.

В Бразилия има към един милион аборта годишно, спрямо 1626 през 2012 година Цифрите демонстрират, че доста дами избират да създадат незаконен аборт там.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР