11-годишната сестра на починалия на 27 октомври 9-годишен Стефан от

...
11-годишната сестра на починалия на 27 октомври 9-годишен Стефан от
Коментари Харесай

Извънредна новина за сестрата на натровеното в Кардам дете, лекарите обявиха...

11-годишната сестра на умрелия на 27 октомври 9-годишен Стефан от Кардам ще бъде изписана в петък от варненската УМБАЛ „ Св. Марина “. „ Вече е изцяло здрава “, заяви началникът на направление „ Педиатрия “ в здравното заведение проф. Виолета Йотова, оповестява "Труд ".

Момичето бе докарано в болничното заведение ден след кончината на братчето си. То бе в сериозно положение – с тежък миокардит, гадене и повръщане. В малко по-леко положение в стационара бе призната и 7-годишната й сестра, която се стабилизира за няколко дни и към този момент си е вкъщи.

По предписание на прокуратурата останалите три деца от многолюдната фамилия – на 4, 6 и 13 година, бяха признати за проучвания в добричката болница. Оказа се, че са клинично здрави и по преценка на обществените служби на 4 октомври те се прибраха у дома и към този момент вървят на градина и учебно заведение. „ Получихме помощ от положителни хора, за което сме доста признателни.

Донесоха ни облекла и храни. Ще имаме проблем единствено с парите, в случай че щерка ми би трябвало да пие медикаменти, откакто я изпишат от болничното заведение “, изясни майката Росица Маринова.

След нещастието първата работна версия на проверяващите бе, че трите деца са потърпевши от хранително отравяне. В кръвните им проби обаче не бяха откриха отрови. Резултатите от проучванията на храните също не демонстрираха несъответствия, по тази причина запечатаният локален магазин, от който фамилията е пазарувало, към този момент е отворен.

Очаква се повода за гибелта на Стефан и разболяването на двете му сестри да стане ясна след привършване на съдебно-медицинската експертиза във ВМА-София. „ Убедена съм, че става дума за лекарска неточност на Спешна помощ, която два пъти викахме на 27 октомври. Чак откакто Стефчо умря, взеха другите ми две деца в болница “, акцентира майката.

Тя посочи, че ще изчака следствието за гибелта на сина й да завърши и в случай че то потвърди тезата й, ще заведе иск против незабавните медици в Генерал Тошево.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР