11 години след потопа в Хасковско, отнел живота на 10

...
11 години след потопа в Хасковско, отнел живота на 10
Коментари Харесай

11 години след водния ад: Наследници на загинало семейство осъдиха АПИ заради опасен мост

11 години след потопа в Хасковско, лишил живота на 10 души, наследниците на умряли поради разкъсан мост, осъдиха Агенция " Пътната инфраструктура ".

На 6 февруари 2012 година придошлите води на реката, която се влива в язовир Ивайловград, събарят мост, а колата на семейство Бойчеви е завлечена в язовир.

Снимка: bTV

11 години по-късно Пътната организация, притежател на оборудването, е наказана от децата на Бойчеви.

„ Тук става въпрос за лидера, тъй като като цяло се приемаше, че той като  кара не е видял, че има заплаха на пътя и изчезнал път въобще. Основният спор по делото, което продължи много дълго, повече от 8 години, беше дали става въпрос за естествено злополучие от поройните дъждове, дали това е повода за сриване на моста и пропадането му в реката, или липса на поддръжка от страна на АПИ “, сподели юристът Петя Керанова.

Мостът е издигнат през 1984 година. Между 2005 година и 2010 година няколко пъти е установено, че има пукнатини и разяждане. Ремонт не е изработен.

Снимка: bTV

„ С голям брой механически експертизи, с персонален оглед от движимости лица там се откри, че въпросният мост е бил с неукрепено дъно и причина за сриването не е водният натиск, който е бил забележителен, само че това е размив на основите на моста, загуба на стабилитет и проваляне на опорите. Това е и причината  за гибелта на фамилията “, добави юристът.

Потърсени за коментар, от Агенция „ Пътна инфраструктура “ резервираха безмълвие.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР