11 години след първата разходка извън орбита на първия космически

...
11 години след първата разходка извън орбита на първия космически
Коментари Харесай

Илон Мъск, новият кораб на SpaceX и първите полети на Starship

11 години след първата разходка отвън орбита на първия галактически транспортен съд на Space X, Илон Мъск с горделивост показа новия първообраз, към който има големи упования - Starship.

" Това е Светият Граал на галактическите кораби ", зави нескромно милиардерът на особено събитие в централата на компанията си в Тексас.

Огромната машина за галактически пътувания, която изгря в целия си искра в събота, 28 септември, е плод на тригодишния труд на работещите в SpaceX.

Starship се чака да извърши своя първи полет отвън орбита на Земята в границите на идващите шест месеца. Ако всичко премине по проект, още идната година ще се осъществят и първите пътувания с екипаж на борда.

Космическият транспортен съд е за " многократна приложимост " и ще се връща още веднъж на нашата планета, с цел да извършва ролята си на междупланетно такси. Основните му цели са Луната и Марс, като най-вероятно първо ще кацне на естествения сателит на Земята.

А следващата смела фантазия на Мъск е да направи галактическите пътувания толкоз налични и нормални, колкото и въздушния превоз. За него това е разумна стъпка в бъдещото развиване на човечеството, което никога не трябва да се лимитира единствено в границите на нашата планета, написа Reuters. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР