11 български граждани се намират в затворите в Одрин с

...
11 български граждани се намират в затворите в Одрин с
Коментари Харесай

11 българи са в турски затвори за връзки с гюленисти

11 български жители се намират в пандизите в Одрин с обвинявания за трафик на мигранти и умишлено подкрепяне на незаконна организация, оповестиха от Министерството на външните работи на въпроси на "Сега ". По този текст от турския углавен закон нормално се преследват последователи на мюсюлманския просветител Фетуллах Гюлен.

Последният случай с задържани българи е от 17 ноември - тогава бяха арестувани трима души по съмнение, че са взели пари, с цел да оказват помощ на няколко фамилии, бегълци от режима на Ердоган, да преминат през границата.

Информацията за арестантите е получена от консулството ни в Одрин. Арестуваните се намират на разнообразни места за задържане, като следствията или делата против тях са на друг стадий. От Министерство на външните работи не предоставиха никаква друга информация за българските жители. "Молим да се има поради, че част от лицата са с двойно поданство (българско и турско) и придобиването на информация за тях е изключително затруднително, защото те са третирани от турските управляващи само в качеството им на турски жители ", написа в отговора.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР