11 американски войници са пострадали при иранската атака срещу военновъздушна

...
11 американски войници са пострадали при иранската атака срещу военновъздушна
Коментари Харесай

11 американски войници са пострадали при иранската атака на 8 януари, призна САЩ

11 американски бойци са потърпевши при иранската офанзива против военновъздушна база Айн ал Асад в Ирак на 8 януари, заяви американското Централно командване, откакто в началото бе оповестено, че няма ранени военни, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Макар да нямаше нито един погубен от американските военни при иранското нахлуване на 8 януари в база Айн ал Асад, няколко бойци бяха изпратени на лекуване със признаци на мозъчно разтърсване вследствие на детонацията и към момента се преценя положението им, уточни в официално съобщение представителят на Централното командване капитан Бил Ърбан.

Съединени американски щати са се пробвали да унищожават още един върховен ирански пълководец

В дните след офанзивата, като защитна мярка, някои военнослужещи бяха трансферирани от Айн ал Асад в Германия или Кувейт за проучвания и наблюдаване, посочи той и добави, че когато се реши, че са в положение, военните се чака да се върнат в Ирак. В нощта против 8 януари Техеран предприе ракетни офанзиви против базите Айн ал Асад и Ербил, където са ситуирани част от 5200-та американски бойци в Ирак.

Атаките бяха в отговор на ликвидирането дни по-рано на иранския военачалник Касем Солеймани от Съединени американски щати. "Нито един американец не е ранен при офанзивите нощес ", разгласи в телевизионно изказване президентът Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския.

Тръмп: Няма починали американци при офанзивата на Иран
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР