Южна Корея регистрира рекордните близо 1100 нови случая на коронавирус

...
Южна Корея регистрира рекордните близо 1100 нови случая на коронавирус
Коментари Харесай

Южна Корея регистрира рекорден брой нови случаи на коронавирус

Южна Корея регистрира рекордните близо 1100 нови случая на коронавирус през последното денонощие, предаде Ройтерс, като се позова на здравните власти.

Открито е ново огнище на епидемията в затвор в столицата Сеул, където били установени 185 заразени.

На фона на регистрираните над 1000 нови случая на коронавирус за пето поредно денонощие, южнокорейските власти са критикувани, че са затегнали ограничителните мерки прекалено късно, отбелязва Ройтерс. Агенцията припомня, че в началото на пандемията Южна Корея бе сочена като успешен пример в световен мащаб, след като бе възприела подход на бързо проследяване на контактите на заразените и масово тестване. За разлика от предишната вълна на епидемията в страната, която се отличаваше с няколко големи огнища, сега се наблюдават много клъстъри, което засилва безпокойствата, в условията на недостиг на легла в болниците.

За изминалите 24 часа в Южна Корея са били потвърдени 1097 нови случая на коронавирус, включително 25 привнесени от чужбина. Досегашният рекорд от 1076 регистрирани заразени датираше от сряда.

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в Южна Корея доближава 50 хиляди (49 665).

15 човека са починали през последното денонощие от усложнения, предизвикани вируса. Смъртните случаи в Южна Корея вече са общо 674, съобщи ТАСС.

Броят на пациентите с коронавирус, настанени в болница в тежко или в критично състояние, се е увеличил с трима до 278, допълва БТА.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртон осния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17039  Доц. Кунчев: На 27 декември започва имунизацията в София, Пловдив и Бургас Доц. Кунчев: На 27 декември започва имунизацията в София, Пловдив и Бургас  Проф. Балтов: Има скрита заболеваемост от COVID-19, инфектирани отхвърлят да се изследват Проф. Балтов: Има скрита заболеваемост от COVID-19, инфектирани отхвърлят да се изследват  " Модерна " стартира разпространяването на своята ваксина в Съединени американски щати
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР