Швеция, която избягва да налага карантини от началото на пандемията,

Швеция, която избягва да налага карантини от началото на пандемията, ...

Швеция отбеляза рекорден брой случаи на коронавирус за един ден.


Швеция, която избягва да налага карантини от началото на пандемията, регистрира 2820 нови случая на коронавирус, показват оповестени днес данни на здравните власти, цитирани от Ройтерс.

Рекордното увеличение на случаите е отчетено вчера. Предишният рекорд беше поставен онзиден, а днес бройката беше ревизирана на малко над 2400 заразявания.

Здравната агенция на Швеция каза, че върховото ниво през пролетта вероятно е било много по-високо, но не е било регистрирано поради липса на тестване тогава.

Агенцията също така затегна препоръките във връзка с пандемията за още три района, включително най-големите шведски градове Стокхолм и Гьотеборг.
Швеция е регистрирала 7 нови смъртни случая, с което общият им брой в става 5934.

Смъртността в страната, съотнесена към броя на населението, е няколко пъти по-голяма, отколкото в северните й съседи, но е по-малка от тази в някои по-големи европейски държави като Испания и Великобритания.
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 14096 Рязко се е покачил броят на заразените с COVID-19 в Кърджалийско Рязко се е покачил броят на заразените с COVID-19 в Кърджалийско Меркел предупреди, че предстои тежка зима Меркел предупреди, че предстои тежка зима  Бургаските пазари работят при специален режим заради COVID-19 Бургаските пазари работят при специален режим заради COVID-19
Повече за Коронавирус
corona най-ново: лесни стъпки: просто ръководство: eпидемия:

Източник: novini.bg