Фолк певицата Джена живее стриктно по законите на Петър Дънов.

...
Фолк певицата Джена живее стриктно по законите на Петър Дънов.
Коментари Харесай

Джена стана "дъновистка"

Фолк певицата Джена живее стриктно по законите на Петър Дънов. Певицата сама призна, че е последователка на Учителя и се стреми към духовно усъвършенстване.

И въпреки че не ходи до Рилските езера, за да изпълнява системата от гимнастически упражнения, известна като паневритмия, звездата на лекия жанр в свободното си време чете постоянно книгите на покойния лечител и се опитва да живее по неговите препоръки, пише „ Галерия”.

Джена дори е увлякла мъжа си Наско Стоев по дъновизма. И въпреки че за разлика от нея той не може да бъде пълен вегетарианец, поне се старае да спазва духовните съвети на Учителя.

Двойката се старае да възпитава и сина си по същите правила. Двамата са категорични, че детето не трябва да расте във враждебна среда и никога не се карат пред него.

„ Не бива майките да учат децата си да са агресивни и лоши. Напротив, задължено е да им внушат, че трябва да галят цветята, да внимават как се отнасят и говорят с хората, как общуват с баща си”, твърди певицата.

За нея и семейството й е недопустимо да се карат пред детето.И ако усетят, че някой от тях е раздразнен, правят опити да говорят нормално и да не използват неприличен език, особено пред детето.

След което излизат и на четири очи решавали споровете си. „ Внимаваме какво правим и говорим, за да не натоварваме детето”, казва още Джена.

Певицата се отдала на учението на Дънов, защото едва не умряла преди години. Когато била дете, паднала и си ударила жестоко отпред главата.

„ Тогава халюцинирах. Виждах някакви човечета, предмети, които се уголемяват и затрупват майка ми и баща ми”, спомня си Джена.

Семейството й обикаля по лекари, стигнало и до чуждестранни специалисти. Спасение открили в лицето на възрастен мъж — чичо Тошо от град Бяла, който бил последовател на Дънов.

Тъкмо той посветил певицата в тайните на философа лечител, давал й билки и й предписал упражнения, благодарение на което момичето оздравяло. Оттогава бъдещата звезда се зарекла, че ще следва съветите на феноменалния мъж и ще живее по неговите правила.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР