Фирма за текстилен печат и бродерия в центъра на София

...
Фирма за текстилен печат и бродерия в центъра на София
Коментари Харесай

Хора с увреждания шият маски

Фирма за текстилен печат и бродерия в центъра на София започна производството на маски. Липсата на клиенти през последните седмици е принудило служителите на фирма " Дибико " ЕООД - член на национален съюз на трудово-производителните кооперации да започне производството на предпазни маски.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2644
Фирмата е с 19 служители, като 10 от тях са с ТЕЛК. Ателието им е финансирано по програмите за разкриване на нови работни места за хора с увреждания.
7

Основната дейност на " Дибико " е шивашки услуги, изработка на текстилен печат и бродерия. Фирмата разполага с професионална техника за печат върух тениски и други текстилни изделия, изработка на сувенири и бродерия, но заради ситуацията по време на извънредното положение в и търсенето е започнала изработка на маски. Работи един служител в ателието и две работнички надомно, като за момента могат да предложат до 120 маски дневно.

Първоначалната идея е била да се изработят маски само за служителите на фирмата. След това от съседни фирми направили поръчки и в момента голяма част от клиентите са работодатели, които закупуват маски за служителите си, както и частни клиенти.
7

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2644  Столична лекарска гилдия раздаде над 2500 маски за многократна приложимост Столична лекарска гилдия раздаде над 2500 маски за многократна приложимост  НФСБ подари респираторен уред на Инфекциозната болница в София НФСБ подари респираторен уред на Инфекциозната болница в София  Районните кметове на София от МК ГЕРБ/СДС/ и техните заместници подаряват средства за битка с ковид Районните кметове на София от МК ГЕРБ/СДС/ и техните заместници подаряват средства за битка с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР