Усилията на Япония да раздаде на населението предпазни маски от

...
Усилията на Япония да раздаде на населението предпазни маски от
Коментари Харесай

Маски в Япония се оказаха с петна от кал и насекоми

Усилията на Япония да раздаде на населението предпазни маски от плат срещу Ковид-19 се оказаха силно компрометирани, след като се получиха множество оплаквания, че са с петна, по тях има кал и насекоми, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6036
Създаденото недоволство подсилва притесненията, че правителството не се справя добре с проблемите, свързани с пандемията. И това е само няколко седмици след като управляващите започнаха да осигуряват всяко домакинство с по две маски за многократна употреба, чиято доставка струваше 430 милиона долара. Сега властите бяха принудени да заменят някои от артикулите заради проявени дефекти.

Окосиха 100 000 лалета в японски парк заради коронавируса

" Аз съм доволен от предоставената ми помощ, но какво намирам - кал, буболечки и стърготини! ", написа в Туитър потребителят АйАй. Той пусна снимки на две бели маски в оригиналната им опаковка, като в едната имаше малко насекомо.

В друга манга рисунка, публикувана от потребител, се виждаше как две замърсени маски разбиват прозореца на спалнята на заспал човек. Туитът създаде своя хаштаг, #Abenomask, който вземаше на подбив икономическата стратегия на премиера Шиндзо Абе. Японският здравен министър от своя страна изтъкна, че са били доставени 30 милиона маски на бременни жени, на медицински заведения, на детски градини и училища. Но се получиха 1903 оплаквания за замърсени или дефектни артикули, най-вече от страна на бъдещи родилки.

Японските власти заявиха, че са се свързали с производителите, за да не допускат в бъдеще да бъде доставена дефектна стока, като те ще трябва да заменят замърсените маски.

В сряда броят на заразените в Япония от Ковид-19 беше 11 500. При увеличаването на заразените, правителството на Абе се оказва под растящ натиск заради неговата политика на протакане, която има за цел да остави да действа колкото се може по-дълго икономиката.

Абе обяви своята политика за доставяне на маски за 50-те милиона японски домакинства на 2 април. Но стават все по-отчетливи призивите за тотални ограничения в страната. Миналата седмица беше въведено извънредно положение в цялата държава, след като то бе задействано в по-големите градове на 7 април.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6036  Китай: Съдебният иск на щата Мисури е неуместен Китай: Съдебният иск на щата Мисури е неуместен  Вижте какъв брой са инфектираните в Пловдив и къде се лекуват! Вижте какъв брой са инфектираните в Пловдив и къде се лекуват!  Южна Африка санкции министър, нарушил противоепидемичните ограничения Южна Африка санкции министър, нарушил противоепидемичните ограничения
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР