Унгария въвежда нови рестрикции за трансграничните пътувания от сряда, за

...
Унгария въвежда нови рестрикции за трансграничните пътувания от сряда, за
Коментари Харесай

Унгария въвежда гранични проверки и карантина

Унгария въвежда нови рестрикции за трансграничните пътувания от сряда, за да предотврати разпространяването на коронавируса след взривовете от нови случаи в няколко страни, заяви началникът на кабинета на премиера Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10350
Унгария вдигна повечето от карантинните си ограничения през май и отвори границите си за пътуващи от страните от Европейския съюз и съседните страни, нечленуващи в ЕС.

Днес обаче Гергей Гуяш съобщи на онлайн пресконференция, че са необходими нови рестрикции, които да задържат коронавируса " извън границите ", за да се избегне връщането на вътрешните карантинни мерки.

" Тези рестрикции служат да защитят нашата свобода ", подчерта той.

Според новите правила унгарските граждани, връщащи се от високорискови страни, класифицирани като " жълта " и " червена " категория, ще трябва да преминат медицинска проверка на границата и да се подложат на 14-дневна карантина дори ако не са заразени. Това може да се избегне само с два отрицателни теста за КОВИД-19 от предишните пет дни, заяви Гуяш.

Унгария отвори изцяло границата си с Украйна

Същото важи за чужденци, идващи от " жълти " страни, но на тези от " червените " ще бъде отказан достъп.

Балканските страни Албания, Косово и Черна гора и съседна Украйна са в " червената " категория. Сърбия, България, Португалия, Румъния, Русия, Швеция и Обединеното кралство са сред " жълтите " страни, докато пристигането от Хърватия (популярна туристическа дестинация за унгарците) засега е свободно.

Списъкът ще бъде преразглеждан регулярно.

Транзитният и товарният транспорт, както и бизнес пътуванията, са изключени от рестрикциите, но медицински проверки са възможни.

Унгария, с население около 10 милиона, е регистрирала 4234 случая на коронавируса и 595 свързани смъртни случая към днешна дата и днес съобщи за пет нови инфекции.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10350  Разпространението на ковид в Чехия се забавя Разпространението на ковид в Чехия се забавя  Стана ясно какъв е броят на инфектираните с COVID-19 в Армения Стана ясно какъв е броят на инфектираните с COVID-19 в Армения  В Украйна са регистрирани за денонощие съвсем 700 нови инфектирани с ковид В Украйна са регистрирани за денонощие съвсем 700 нови инфектирани с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР