Уважаема редакция, майка ми е на 65 години. След много

...
Уважаема редакция, майка ми е на 65 години. След много
Коментари Харесай

Д-р Георги Петрешковски обясни какво е тригеминална невралгия и как се лекува

Уважаема редакция, майка ми е на 65 години. След много ходене по доктори, като се започна от зъболекар, й откриха, че има синузит. Наскоро (преди 3 месеца) друг доктор установи, че заболяването й е невралгия на троичния нерв. Болките са неописуеми, траят по 3-4 часа всеки ден и обхващат цялата лява страна на лицето - слепоочието, зъбите и ухото. По нейните думи, все едно се парализира тази част на главата й.
Докато беше в болница и я лекуваха там, нямаше болки, но след като се прибра, те отново започнаха. Изписаха й болкоуспокояващи, но така ли ще трябва да търпи вечно?
Много неща изчетохме за това коварно заболяване. Четох също за алтернативно лечение, например със СКЕНАР и иглотерапия. Какви са препоръките ви за тях? Може ли да помогнат за облекчаване на болките? Вярно ли е също, че трябва да се приема много витамин В?
Много се надявам на отговор от ваша страна.
С уважение, Мария Петкова
10 физиотерапевтични процедури могат да доведат до пълно излекуване на синузит
На въпросите на нашата читателка потърсихме да отговори д-р Георги Петрешковски, специалист по неврология. Д-р Петрешковски има и допълнителна квалификация по неврофизиологични диагностични методи, което му дава възможност да провежда неврофизиологични изследвания по електромиография, електроенцефалография и отоневрология.
Завършва медицина през 2000 г. в Медицински университет, гр. София. През 2009 г. придобива специалност по нервни болести, 2011 г. - по ЕМГ, 2012 г. - по електроенцефалография, а през 2018 г. - по отоневрология.
Какво обяснява лекарят четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР