Тежкото протичане на инфекцията от новия коронавирус, особено при възрастните

...
Тежкото протичане на инфекцията от новия коронавирус, особено при възрастните
Коментари Харесай

Тежките форми на COVID-19 предизвикват необратими поражения върху белите дробове

Тежкото протичане на инфекцията от новия коронавирус, особено при възрастните хора, предизвиква необратими поражения върху тъканта на белите дробове, предаде БТА.

" За жалост настъпват необратими изменения. Тежките форми на COVID-19, особено при хора на възраст над 60 години, водят до необратими поражения върху белите дробове, върху белодробната тъкан. При възрастните хора има слабо развита регенерация на белодробната тъкан и трябва да признаем, че при тях фиброзата на белодробната тъкан след COVID-19 е необратима ", каза Федор Лисицин, водещ специалист в руския Национален изследователски център по епидемиология и микробиология " Гамалея ".

Той отбеляза, че подобна фиброза при възрастните хора може да се наблюдава след тежко прекарана пневмония или други белодробни заболявания.

Специалистът коментира и разпространяващата се в различни източници информация, че коронавирусът не напуска напълно човешкия организъм. " Все още не съществуват доказани изследвания за окопаване на вируса в организма. Това е наблюдение,което се нуждае от доказателства, проверки в клиничната практика и така нататък. Възможно е да е така, възможно е и да не е.

За COVID-19 вече цяла година има безброй публикации, които след това не бяха потвърдени ", каза той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16862  Белодробната болница във Велико Търново се закрива поради дефицит на фрагменти? Белодробната болница във Велико Търново се закрива поради дефицит на фрагменти?  " Бионтех " ще достави 100 млн. дози ваксини против COVID-19 на Китай  Помпейо е под карантина след контакт с Коронавирус инфектиран Помпейо е под карантина след контакт с Коронавирус инфектиран
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР