Тайландското правителство продължи действието на извънредното положение въпреки съпротивата срещу

...
Тайландското правителство продължи действието на извънредното положение въпреки съпротивата срещу
Коментари Харесай

Тайланд удължи извънредното положение заради COVID-19 до 30 юни

Тайландското правителство продължи действието на извънредното положение въпреки съпротивата срещу решението, съобщи представител на властите, предаде БТА, цитирайки ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8572
Днес кабинетът одобри продължаването на срока на постановлението за извънредното положение, въведено на 26 март. То дава на министър-председателя значителни извънредни правомощия да налага регулации. Правителствена говорителка съобщи, че противници на мярката са изразили пред властите официално недоволството си от приемането й. " Премиерът ме инструктира да уведомя обществеността, че откакто е издадено постановлението за извънредното положение, винаги приоритетът са били съображения за общественото здраве и никога политически съображения ", каза тя.

Опозиционни политици обвиниха правителството, на което тайландските военни са съюзници, че използва извънредното положение, за да пречи на изразяването на несъгласие с управлението му.

В Тайланд не е регистриран нито един смъртен случай от COVID-19 от две седмици

Поради извънредното положение са забранени всякакви публични събрания. С него бяха въведени и такива мерки като вечерен час и затваряне на повечето икономически сектори и местата, на които хората се срещат. Откакто мерките бяха въведени, с всеки изминал ден в Тайланд се отчитат все по-малко и по-малко заразени. Регистрираните коронавирусни случаи са общо 3045, а смъртните случаи са 57.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8572  Отварят нощните заведения и нощните клубове на 15 юни? Отварят нощните заведения и нощните клубове на 15 юни?  Унгария възнамерява да анулира въведеното поради ковид изключително състояние на 20 юни Унгария възнамерява да анулира въведеното поради ковид изключително състояние на 20 юни  И в Добричко са излекувани всички боледували от ковид И в Добричко са излекувани всички боледували от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР