Социалната изолация заради пандемията от новия коронавирус е вредна за

...
Социалната изолация заради пандемията от новия коронавирус е вредна за
Коментари Харесай

Социалната изолация е вредна за здравето като тютюнопушенето и затлъстяването

Социалната изолация заради пандемията от новия коронавирус е вредна за здравето и е сравнима с изпушването на 15 цигари дневно, пише в. " Дейли стар ", позовавайки се на британски учен и правителствен съветник.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7121
Проучвания са установили, че социалната изолация повишава риска от смърт с 30 процента, подобно на затлъстяването, тютюнопушенето и алкохолизма.

Поведенческият учен и професор по социална психология Стивън Райшър съветва британското правителство по въпросите с премахването на ограничителните мерки.

" Проблемът със социалната изолация е самата изолация. За хората е вредно да бъдат изолирани от останалите. Това може да се сравни с изпушването на 15 цигари на ден ", предупреждава експертът. " Човешките същества са социални животни. За хората да бъдат свързани помежду си е изключително важно не само за психичното здраве, но и за физическото ", допълва Райшър.

Предишно изследване на специалисти от университета " Бригам Йънг " в САЩ установи, че самотата може да е пагубна. Проучването показа, че индивиди, страдащи от липса на социални връзки (обективна и субективна социална изолация), са изложени на риск от преждевременна смърт, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7121  Италия разхлабва ограничаващите си ограничения против COVID-19 Италия разхлабва ограничаващите си ограничения против COVID-19  В Плевен 9-годишно момче с COVID-19 се лекува в Университетската болница В Плевен 9-годишно момче с COVID-19 се лекува в Университетската болница  Европейският здравен център: Преодоляването на епидемията ще е маратон, а не спринт Европейският здравен център: Преодоляването на епидемията ще е маратон, а не спринт
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР