След пет седмици на карантина в морето заради коронавируса, част

...
След пет седмици на карантина в морето заради коронавируса, част
Коментари Харесай

Круизния кораб Коста Делициоза акостира в Барселона след 5-седмична карантина в морето

След пет седмици на карантина в морето заради коронавируса, част от 1814-те пътници на круизния кораб " Коста Делициоза " можаха днес да слязат в Барселона, а останалите ще завършат обиколката си в Италия, предаде БТА, цитирайки АФП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5878
Няма съобщени случаи на заразяване с новия коронавирус на борда на кораба, който започна екскурзията си преди обявяването на пандемията. След като френските власти отказаха да разрешат на намиращите се на борда над 400 французи да слязат в Марсилия, корабът получи разрешение да пусне котва в Барселона, където слязоха 168 испанци.

Броят на починалите от COVID-19 за денонощие в Испания падна под прага от 400 души

Всички други европейски пътници също получиха възможността да слязат и им бяха предоставени транспортни средства за връщане в съответните им страни, съобщиха властите на Барселона. Останалите пътници и екипажът ще завършат пътуването си в италианския град Генуа, където корабът е очакван на 22 април.

Туристическият кораб с 1814 пътници и 898 души екипаж потегли на 5 януари на околосветска обиколка, която обаче беше осуетена от карантинните мерки и повсеместното затваряне на граници за спиране на пандемията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5878  Унгария уголемява поддръжката за бизнеса, ударен от пандемията Унгария уголемява поддръжката за бизнеса, ударен от пандемията  Броят на умрелите от COVID-19 за денонощие в Испания падна под прага от 400 души Броят на умрелите от COVID-19 за денонощие в Испания падна под прага от 400 души  Путин: Забавихме разпространяването на COVID-19 Путин: Забавихме разпространяването на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР