Семейство от Южен Судан продаде 17-годишната си дъщеря на търг

...
Семейство от Южен Судан продаде 17-годишната си дъщеря на търг
Коментари Харесай

Родители удариха джакпота, продавайки 17-годишната си щерка на търг в мрежата

Семейство от Южен Судан продаде 17-годишната си дъщеря на търг във Фейсбук, получавайки рекордна печалба под формата на 500 крави, три коли и 7,5 хил. паунда. След аукциона младото момиче се омъжило за бизнесмена, който с офертата си успял да пребори петима съперници, включително и високопоставен чиновник, пише The Sun.

В търга е участвал и Дейвид Риак, зам.-губернатор на един от щатите в Южен Судан. Той предложил 250 крави за ръката на тийнейджърката, но офертата му не била достатъчно примамлива. " Много добре познавам семейството, защото преди бяхме съседи. Обещах да се оженя за нея, когато беше още много малка”, споделя Риак.

За победител в наддаването е обявен Кок Алат. Мъжът има девет съпруги. На сватбените снимки той е застанал до младата си булка, която гледа с отнесен поглед. Малко след случилото се цялата информация за търга е била свалена.



„ Това са робовладелски пазари. Това, че в днешно време можеш да продадеш момиче през социалната мрежа, е направо невероятно. Тя все още е дете, а с нея се отнасят като вещ”, коментира правозащитник.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР