Северна Македония е направила заявка за определено количество ваксина срещу

...
Северна Македония е направила заявка за определено количество ваксина срещу
Коментари Харесай

Северна Македония ще получи 800 000 дози ваксина срещу COVID-19

Северна Македония е направила заявка за определено количество ваксина срещу COVID-19 чрез механизма КОВАКС, съобщи днес здравният министър Венко Филипче, цитиран от агенция МИА.

Той каза, че в съответствие с препоръките на комисията за имунизации страната е заявила 800 000 дози ваксина, предава БТА.

Министърът съобщи, че заявката на Северна Македония е била приета вчера. Той обясни, че първата ваксина, достъпна на пазара, ще бъде разпределена между страните, включени в механизма КОВАКС, което означава, че тя ще бъде достъпна и за Северна Македония.

КОВАКС е глобална мрежа за дистрибуция на ваксини срещу Ковид-19, която е подкрепяна от Световната здравна организация (СЗО). Тя включва над 170 държави, включително Китай, но не и САЩ и Русия.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13256  Португалия постанова по-строги ограничения против COVID-19 Португалия постанова по-строги ограничения против COVID-19  Англия регистрира денонощен растеж от съвсем 20 000 новозаразени с COVID-19 Англия регистрира денонощен растеж от съвсем 20 000 новозаразени с COVID-19  Училищата в Търговище минават към отдалечено образование Училищата в Търговище минават към отдалечено образование
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР