Руската армия ще започне днес да изтегля от Италия медицинските

...
Руската армия ще започне днес да изтегля от Италия медицинските
Коментари Харесай

Русия си прибира от Италия медицинските експерти

Руската армия ще започне днес да изтегля от Италия медицинските си експерти, изпратени там в края на март, за да подпомогнат борбата с коронавирусната епидемия в страната, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7425
Агенцията се позовава на руския министър на отбраната Сергей Шойгу, съобщил новината на видеоконференция с висши военни. Той не е уточнил графика и не е дал подробности около връщането на медиците.

Русия изпрати в Италия през март над сто военномедицински експерти, включително вирусолози, епидемиолози и лекари. Рим благодари на Москва за хуманитарната помощ, но случаят предизвика и разногласия - външното министерство на Русия разкритикува материали от италианския в. " Стампа ", който изрази тревога в началото на април, че руското съдействие може да прикрива опити за шпионаж, като цитира анонимни източници от кабинета и офицери.

Рекорден брой излекувани от COVID-19 за денонощие в Италия

Руското министерство на отбраната изпрати в Италия освен медиците мобилни системи за дезинфекция и медицинска техника. Специалистите от Русия обеззаразиха по-специално домове за възрастни хора в шейсетина северноиталиански общини, припомня АФП.

До момента в Италия са регистрирани около 215 000 болни от COVID-19, над 29 000 от които са починали. В Русия има 177 160 заразени, но едва 1625 смъртни случая.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7425  ( На живо) Българска академия на науките: Държавата си дава сметка за значимостта на научния капацитет ( На живо) Българска академия на науките: Държавата си дава сметка за значимостта на научния капацитет  Броят на умрелите от COVID-19 в Испания за последното денонощие още веднъж бележи спад през днешния ден Броят на умрелите от COVID-19 в Испания за последното денонощие още веднъж бележи спад през днешния ден  COVID-19 озадачи лекари с нова COVID-19 озадачи лекари с нова " изненада " по време на коремна интервенция
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР