Русия регистрира през последното денонощие най-големия брой нови случаи на

...
Русия регистрира през последното денонощие най-големия брой нови случаи на
Коментари Харесай

Близо 29 хиляди са заразените с COVID-19 в Русия за денонощие

Русия регистрира през последното денонощие най-големия брой нови случаи на коронавирус от две седмици, предаде ТАСС.

Федералният оперативен щаб за борба с инфекцията съобщи днес за близо 29 хиляди установени заразени през последното денонощие. С това общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в Русия надхвърли 2 милиона и 848 хиляди (над 1,9 процента от цялото население на страната). Страната е на четвърто място в света по този показател след Съединените щати, Индия и Бразилия.

Според изчисления на ТАСС коефициентът на разпространение на заразата в Русия се е увеличил от 1,01 вчера до 1,05 (тоест един заразен предава вируса средно на 1,05 души) - най-високия показател от 7 декември.

511 човека с коронавирусна инфекция са починали в Русия за изминалите 24 часа срещу 585 през предходното денонощие. Смъртните случаи в страната доближават 51 хиляди (50 858).

Починали са 1,79 процента от регистрираните в страната заразени.

Близо 21 хиляди човека са оздравели през последното денонощие. Общият брой на хората, възстановили се в Русия след заразяване с новия коронавирус, надхвърли 2 милиона и 275 хиляди. Вече са оздравели 79,9 процента от регистрираните в страната заразени.

Броят на новозаразените и на починалите през последната седмица в Русия е най-високият за 7-дневен период от началото на пандемията, сочат изчисления на ТАСС. От 14 до 20 декември в страната са потвърдени повече от 194 хиляди случая на коронавирус. Над 3900 души са починали, допълва БТА.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртон осния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17042  Тристълбово финансиране и жилища за медици в районите с дефицит Тристълбово финансиране и жилища за медици в районите с дефицит  Криминален психолог: Престъпността ще зачести

Криминален психолог: Престъпността ще зачести  Южна Корея записва рекорден брой нови случаи на ковид Южна Корея записва рекорден брой нови случаи на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР