Разпространението на мутиращите варианти на коронавируса няма да предизвикат нова

...
Разпространението на мутиращите варианти на коронавируса няма да предизвикат нова
Коментари Харесай

СЗО: Новите щамове на коронавируса няма да предизвикат нова пандемия

Разпространението на мутиращите варианти на коронавируса няма да предизвикат нова пандемия, заяви директорът на Европейското регионално бюро на Световната здравна организация /СЗО/ Ханс Клюге в интервю пред испанския вестник " Паис ".

" Новите варианти жестоко ни напомнят, че вирусът все още ни поразява. Но това не е нов вирус, това е нормалната еволюция на всеки патоген, който се опитва да се адаптира към своя приемник, човека. Това не е началото на нова пандемия, но разбира се, трябва да бъдем много бдитетелни! ", подчерта Клюге, цитиран от БТА.

Според него бдителността е важна, тъй като новите щамове могат да предизвикат повторни заразявания и по-бързото разпространение на инфекцията. А това ще усложни работата на здравните системи в някои страни и възможността им да се справят с пандемията. Освен това новите варианти могат да повлияят на ефикасността на ваксините.

" Трябва да бъдем внимателни, тъй като, ако станем свидетели на по-бързото разпространение на коронавируса и нарасне придвижването на ваксинираните хора, може да се стигне до увеличаване на смъртността ", заяви представителят на СЗО.

В заключение той каза, че 2021 година ще стане поредната с COVID-19, но заболяването ще бъде по-управляемо и по-предсказуемо.

От началото на пандемията от коронавируса в света се заразиха около 106,9 милиона души, а над 2,3 милиона починаха.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19605  Само за няколко часа 8000 македонци са се записали за имунизация Само за няколко часа 8000 македонци са се записали за имунизация  Педиатър изясни има ли затруднения при децата след COVID-19 и какво е мултисистемен синдром Педиатър изясни има ли затруднения при децата след COVID-19 и какво е мултисистемен синдром  Словакия стяга карантинните правила за идващи в страната Словакия стяга карантинните правила за идващи в страната
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР