Разпитани са над 20 лица пред съдия за масовото сбиване

...
Разпитани са над 20 лица пред съдия за масовото сбиване
Коментари Харесай

Шефът на МВР-Кюстендил със страшни разкрития за бандитския цигански клан Гольовците, протестиращи срещу безчинствата им се събират в центъра на града

Разпитани са над 20 лица пред съдия за масовото сбиване в Кюстендил. Лицето, издирвано за убийството на 35-годишният мъж е 19-годишен, който се е предал доброволно около 23:30 снощи. 19-годишният не е дал обяснение все още, но е написал във Фейсбук, че не е виновен. Това заяви на брифинг старши комисар Елиан Стамболийски, директор на Областна дирекция на МВР – Кюстендил.
" Установени са лицата, които са нанесли телесните повреди на двамата пострадали. Ще има задържани ", каза още той.
" Гольовците не са добре приети в квартал " Изток " в Кюстендил. Те имат стари вражди дори със съкварталците си. Част от тях са излежавали повече от една присъда ", допълни Стамболийски.
" Общо задържаните са 12 души ", разкри старши комисар Елиан Стамболийски, директор на Областна дирекция на МВР – Кюстендил.

В този час жители на града се събират пред областната дирекция с искане институциите да приложат по-ефективен контрол в ромския квартал - Изток. Оттам са и повечето участници във вчерашното сбиване.

Организирани в социалните мрежи, стотици кюстендилци се включиха в шествието през целия град вчера. Снощи те насядаха на пешеходна пътека пред известния Железен мост, спирайки движението за кратко. Днес след полицията, протести ще има и в центъра на града.

„ Да спре това беззаконие. Нашият квартал „ Изток “, там цари беззаконие. Там законите на Република България не важат. Ние се превърнахме, в Париж има такива арабски гета. Там никой не смее да влезе. Тук в нашия квартал „ Изток “ е същото вече “, заяви Георги Петров, който е общински съветник и един от организаторите на протеста, цитиран от БНР.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР