Разочарован китаец продаде новороденото си бебе. Пред полицията той обяснил

...
Разочарован китаец продаде новороденото си бебе. Пред полицията той обяснил
Коментари Харесай

Разочарован татко побърза да продаде новородената си дъщеричка, но майка му прецака всичко и...

Разочарован китаец продаде новороденото си бебе. Пред полицията той обяснил действията си с това, че много искал син, а вместо това се сдобил с това дъщеря, пише „ Дейли мейл”. Престъплението е извършено в провинция Джъдзян.

В средата на септември на 42-годишния господин Ли му се родила втора дъщеричка. Мъжът се разстроил страшно много и в края на месеца продал 10-дневната си рожба на бездетно семейство от съседната провинция Хубей за 4 000 юана.



Изчезването на бебето сериозно притеснило майката на Ли, която смятала да посети сина си, за да помага в грижите за новороденото. Тя била много учудена и разочарована, когато Ли й казал, че няма нужда от нея. „ Виждала съм втората си внучка няколко пъти, веднага след раждането. След това – нито веднъж. Синът ми не ме пускаше в дома си”, разказва бабата.



В началото на октомври тя успяла да посети дома на сина си, докато той бил навън. Останала много изненадана, когато не видяла бебето и веднага позвънила на Ли, но той отказал да разговаря. Тогава се обърнала към полицията.



Мъжът е арестуван и разпитан. Пред полицаите той признал, че бил готов единствено за раждането на син. Нямал работа и се смятал за неспособен да издържа две момичета.



В средата на октомври бебето е спасено. От полицията се опасявали, че купувачите са престъпници, замесени в отвличания на деца. Оказало се обаче, че става дума за семейна двойка, която повече от 10 години безуспешно опитвала да се сдобие с дете. Съпрузите разказват, че попаднали на обявата за продажба на бебето в интернет.

Полицията е арестувала и продавача, и купувачите. Момиченцето е върнато в родния си дом и за него се грижат майка му и баба му.
Според китайските закони, за отвличане и продажба на жени и деца наказанието е, според деянието, от 5 до 10 години затвор, доживотна присъда или смъртно наказание.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР