Равнището на разпространение на новия коронавирус в Германия все още

...
Равнището на разпространение на новия коронавирус в Германия все още
Коментари Харесай

Броят на заразените в Германия остава висок, но има поводи за предпазлив оптимизъм

Равнището на разпространение на новия коронавирус в Германия все още е прекалено високо, но новите ограничения, въведени в началото на месеца, са ефикасни и дават повод за предпазлив оптимизъм за развитието на епидемиологичната ситуация, заяви Институтът за заразни болести " Роберт Кох ", цитиран от Франс прес.

" Числата все още са високи, прекалено високи ", но мерките са ефикасни и сме на прав път ", каза Лотар Вилер, директорът на института.

Германия беше сравнително пощадена по време на първата вълна на коронавирус, но от няколко седмици е изправена пред значително нарастване на броя на заразените.

Баровете, ресторантите, културните и развлекателните обекти ще останат затворени до края на месеца, в хотелите не се допускат туристи и гражданите бяха приканени да ограничат драстично контактите си, отбелязва АФП.

" Числата се стабилизираха на високо равнище " и е достигнато " плато " в броя на новите случаи на заразяване, заяви Вилер, като предупреди, че е прекалено рано да се каже дали има " промяна на тенденциите ". Той обаче добави, че данните дават повод за оптимизъм.

" Аз съм оптимист и искам да вярвам, че когато се срещнем следващата седмица, числата ще са по-ниски. Не мога обаче да го обещая ", подчерта той. В същото време директорът на института " Роберт Кох " определи ситуацията като сериозна и прикани германците да не се отпускат.

За изминалите 24 часа в Германия са потвърдени 22 609 нови случая на коронавирус. Общият брой на регистрираните от началото на епидемията заразени е 855 916.

Починали са 13 370 човека, 251 от които през последното денонощие.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15332  МБАЛ-Пазарджик насочва зов за помощ към медицинските лица МБАЛ-Пазарджик насочва зов за помощ към медицинските лица  Демократична България: Властта се пробва да трансферира отговорността за рецесията върху обществото Демократична България: Властта се пробва да трансферира отговорността за рецесията върху обществото  Доц. Мангъров и съратници: Незабавно да се анулира заповедта за носене на маски за децата от 5 до 12 клас Доц. Мангъров и съратници: Незабавно да се анулира заповедта за носене на маски за децата от 5 до 12 клас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР