Проблемът с Covid-19 в Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/

...
Проблемът с Covid-19 в Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/
Коментари Харесай

В МБАЛ-Добрич ситуацията с Covid-19 е овладяна, заяви новият прокурист

Проблемът с Covid-19 в Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич е овладян, съобщи новият прокурист на здравното заведение д-р Георги Желязков на пресконференция. По думите му ковид-секторът с 40 легла вече е изолиран на самостоятелен етаж със собствен вход и асансьор, като достъпът на външни хора е абсолютно забранен.

Промяната идва месец след посещението на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов в болницата, където констатира нарушения на противоепидемичните мерки.

Прокуристът добави, че ковид-секторът вече има самостоятелен екип от шестима лекари, сред които и пулмолог, осем сестри и девет санитари, които работят по график в интензивна среда. Осигурен е и главен консултант инфекционист.

Към момента в сектора се лекуват 10 заразени с коронавирус, от които един е интубиран. Има и петима пациенти, на които се очакват резултатите от тестовете.

Реорганизацията в лечебното заведение и постигнатият резултат са видими, заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов на пресконференцията. Той каза, че доверието в болницата се възвръща и апелира гражданите спокойно да търсят медицинска помощ.

Промяната се вижда още на входа на болницата, където се мери температурата на гражданите, и навсякъде се прави дезинфекция.

Прекратен е достъпът на външни хора, коментира и заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Николинка Минчева. По думите й за кратко време е постигнато нещо още по-важно - екипът на болницата е мотивиран ефективно да работи в епидемичната обстановка.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12183  Със кавги за наложителните маски стартира образователната година в Гърция Със кавги за наложителните маски стартира образователната година в Гърция  Първият пролетен полет от Съединени американски щати до Антарктида дойде при ограничения против ковид Първият пролетен полет от Съединени американски щати до Антарктида дойде при ограничения против ковид  Молдова удължи изключителната обстановка до края на септември Молдова удължи изключителната обстановка до края на септември
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР