Премиерът на Естония Юри Ратас посъветва гражданите да отменят празненствата

...
Премиерът на Естония Юри Ратас посъветва гражданите да отменят празненствата
Коментари Харесай

Премиерът на Естония предложи на гражданите да не празнуват Коледа заради коронавируса

Премиерът на Естония Юри Ратас посъветва гражданите да отменят празненствата за Коледа заради разпространението на коронавируса, съобщи ТАСС.

" Всякакви коледни и други вечеринки трябва да бъдат отменени, и пример може да даде общественият сектор ", каза Ратас на пресконференция след заседание на кабинета.
Премиерът добави, че правителството още не е съгласувало какви допълнителни ограничения да въведе, но може да го направи още идната седмица. Според Ратас ситуацията в Естония с разпространението на коронавируса е критична.

" Заболеваемостта расте в Естония и в балтийските страни като цяло ", каза премиерът и добави: " Ситуацията за няколко седмици може да прерасне в криза, ако не успеем да спрем разпространението (на инфекцията). Своя принос трябва да даде както частният сектор, така и всеки отделен човек ".

По-рано правителството на Естония прие решение да отпусне 880 000 евро до края на годината за изследване на разпространението на коронавируса.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14496  Италия записва денонощен връх от 34 505 нови случая на COVID-19 Италия записва денонощен връх от 34 505 нови случая на COVID-19  2311 новозаразени с COVID-19 в Турция 2311 новозаразени с COVID-19 в Турция  Разкриват още 81 кревати за заболели от COVID-19 в МБАЛ Разкриват още 81 кревати за заболели от COVID-19 в МБАЛ " Св. Петка " във Видин
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР