Председателят на Европейката комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер

...
Председателят на Европейката комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер
Коментари Харесай

Фон дер Лайен обсъди с фармацевтични компании разработване на ваксини за новите COVID щамове

Председателят на Европейката комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е и изпълнителните директори на фармацевтичните компании, с които Комисията сключи договор за авансово закупуване на ваксини срещу COVID-19, разискваха на видеоконференция необходимостта от изключително бързото разработване, производство и регулаторно одобрение на ваксини за новите щамове на вируса.

От Комисията поясняват, че появата на новите щамове поражда неминуема заплаха от намалена ефективност на наскоро одобрените ваксини и затова е от ключово значение подготовката за отговор срещу тях.

Затова Комисията ще създаде служба на Европейския съюз за готовност и отговор на извънредни здравни ситуации, който ще осигурява по-структуриран подход за подготовката на пандемията.

Участниците във видеоконференцията, сред които еврокомисарите по здравеопазването Стела Кириакиду и вътрешния пазар Тиери Брьотон се разбраха, че службата ще помага за изпреварването на заплахите и ще идентифицира отговорите.

Индустрията ще дава рамо за подобряването на подготовката срещу пандемиите в средносрочна перспектива, както и за решаването на непосредствените предизвикателства, свързани с COVID-19. Вече е задействан пилотен отговор на подготовката за европейска био отбрана.

Целта е да се финансира проект за развитие на ваксини, както и да се очертаят мащабите на производство в краткосрочен и средносрочен план, а целите да се насочат към мутациите на вируса, отбелязва БНР.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19134  100-годишният деец Том Мур е с COVID-19 100-годишният деец Том Мур е с COVID-19  Първи случай на южноафриканска разновидност на ковид в Гърция Първи случай на южноафриканска разновидност на ковид в Гърция  Гърция ваксинирала 270 000 души през януари Гърция ваксинирала 270 000 души през януари
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР