Предпазните маски трябва да се носят дори у дома, ако

...
Предпазните маски трябва да се носят дори у дома, ако
Коментари Харесай

Властите в Мадрид препоръчват да се носят маски дори у дома

Предпазните маски трябва да се носят дори у дома, ако сте с хора, с които не живеете, заяви днес местен служител от региона на Мадрид, въпреки че призна, че подобна препоръка няма как да бъде наложена, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10730
Испания вече е въвела най-строгите правила в Европа по отношение на носенето на маски. В Мадрид те са задължителни на всички обществени места, освен ако хората са на открито и могат да спазват 1,5 метра дистанция.

730 случая на зараза с COVID-19 в Испания за последното денонощие

В по-голяма част от страната маските трябва да бъдат носени, без значение на безопасната дистанция, но няма правила да бъдат носени у дома.

" Препоръчваме, като предпазна мярка, носенето на маски у дома, когато има срещи и събирания с хора, с които не живеете ", заяви на пресконференция главният здравен служител на региона на Мадрид Енрике Руис Ескудеро.

" Смятаме, че е важно, тъй като повечето огнища пламват при семейни или приятелски сбирки и празненства, където се събират хора, които не живеят заедно ", добави той.

Служителят заяви, че зависи от всеки един гражданин да носи маска при частни събирания и допълни, че в Мадрид вече носят маски на открито, макар това да не е задължително.

Районът на Мадрид бе един от най-тежко засегнатите в пика на пандемията, но през последните няколко седмици регистрира много по-малко нови случаи на COVID-19 от Каталуния и Арагон, където бяха установени повечето от новите клъстъри на болестта.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10730  Създателите на ваксина против COVID-19 в Европейски Съюз са подготвени да доставят над 60 милиона дози тази година Създателите на ваксина против COVID-19 в Европейски Съюз са подготвени да доставят над 60 милиона дози тази година  Проби от отпадни води в Париж сочат - коронавирусът още не е отмит Проби от отпадни води в Париж сочат - коронавирусът още не е отмит  Областният шеф на Добрич е с позитивен тест за COVID-19 Областният шеф на Добрич е с позитивен тест за COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР