Правителството на американския президент Джо Байдън обяви днес, че Пентагонът

...
Правителството на американския президент Джо Байдън обяви днес, че Пентагонът
Коментари Харесай

Пентагонът ще разположи войници в помощ на ваксинационната кампания срещу COVID-19

Правителството на американския президент Джо Байдън обяви днес, че Пентагонът е одобрил разполагането на 1100 военнослужещи на активна служба в помощ на ваксинационната кампания срещу COVID-19 в САЩ, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Анди Славит, високопоставен съветник в екипа за реакцията срещу КОВИД-19 на Белия дом, заяви на брифинг, че министърът на отбраната Лойд Остин е одобрил молбата за съдействие, отправена от Федералната агенция за управление на извънредните ситуации, като посоченият брой военнослужещи ще бъдат разположени в помощ на ваксинационните центрове в отделните щати.

Президентът Джо Байдън призова за създаване на 100 центъра за масова ваксинация в цялата страна в рамките на месец. Два се отварят в Калифорния и Славит каза, че част от войниците ще започнат да пристигат в щата в рамките на следващите 10 дни. Славит добави, че подкрепата на армията ще изиграе ключова роля за функционирането на ваксинационните центрове, като помогне за поставяне на хиляди дози ваксини дневно.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19377  Макрон и Меркел опазиха имунизационната тактика на Европейска комисия Макрон и Меркел опазиха имунизационната тактика на Европейска комисия  Две нови Коронавирус огнища пламнаха в Кюстендил Две нови Коронавирус огнища пламнаха в Кюстендил  Разследват шест смъртни случая след COVID-ваксина в Швейцария Разследват шест смъртни случая след COVID-ваксина в Швейцария
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР