Починал е американският певец и композитор Джон Прайн, предаде Би

...
Починал е американският певец и композитор Джон Прайн, предаде Би
Коментари Харесай

Звезда загина заради COVID-19

Починал е американският певец и композитор Джон Прайн, предаде Би Би Си.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4690
" Седемдесет и три годишният музикант е напуснал този свят вчера вследствие на усложнения на коронавируса ", са съобщили близки на покойния. " Той е бил диагностициран със заболяването преди около месец и хоспитализиран ", допълни британската медийна корпорация.

Почина легендарен музикант

Прайн през 1998 г. е претърпял операция по отстраняване на туморно образувание на врата. Хирургическата намеса е повредила гласните му струни Преди седем години заради рак му е бил ампутиран единият бял дроб.

Прайн е роден в Мейууд, щата Илинойс. Той е започнал да свири на китара на 14-годишна възраст. Музикалната звезда на покойния е изгряла през 70-те години на миналия век, след като е бил открити от звездата на кънтри музиката Крис Кристоферсън.

Джаз китаристът Бъки Пицарели почина от коронавируса

Прайн е бил номиниран няколко пъти за престижните награди Грами и е получил два приза (през 1991 и 2005 г.) Той е бил смятан за вдъхновител на такива звезди като Боб Дилън и Брус Спрингстийн.

Прайн е бил женен за Фиона Уилън, която е била и негов мениджър. Двавата са били родители на две деца (Джак и Томи). Прайн също е осиновил и дете на съпругата си от нейна предишна връзка.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4690  Русенец наруши карантината си, с цел да пие кафе пред блока си Русенец наруши карантината си, с цел да пие кафе пред блока си  БЧК раздава храна на най-нуждаещите се в Пловдив поради рецесията с ковид БЧК раздава храна на най-нуждаещите се в Пловдив поради рецесията с ковид  Пациенти с лупус и артрит сигнализират: Имаме право на лекуване Пациенти с лупус и артрит сигнализират: Имаме право на лекуване
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР