Повече бус ленти са направени в големите градове срещу замърсяването

...
Повече бус ленти са направени в големите градове срещу замърсяването
Коментари Харесай

Стотици шофьори се правят на тарикати по бус лентите, глобяват единици

Повече бус ленти са направени в големите градове срещу замърсяването и автомобилния трафик. Задръстване от автомобили има сутрин в час пик в бус лентата на бул. „ България “ в София. Това внася напрежение в пътниците, които закъсняват за работа, съобщава bTV.

Между 5 и 10 на 100 от автомобилите си позволяват да минат бързо по бус лентата на булеварда, показва преброяване. Така нарушителите получават приоритет с поне 10 минути по-бърз достъп до центъра, за сметка на чакащите в останалите две колони. А за мнозинството, което спазва правилата, остава още един повод за горчиво усещане, че нарушителите са безнаказани и имат приоритет по софийските улици.

Шофьорите от градския транспорт споделят, че все пак лентата върши част от своята работа.

„ Ако не беше бус лентата, щях да съм закъснял с 20 минути, а сега съм почти навреме “, посочва шофьор на автобус.

Полицията провежда акция срещу нарушителите в 8 сутринта. Нарушителите са стотици, но тези които ще бъдат глобени тази сутрин са единици.

Християн Петков, директор на Центъра за градска мобилност, заяви, че бус лентата на булевард „ България” намалява времето за придвижване на градския транспорт. По думите му ако градският транспорт е точен и бърз, повече хора ще го използват, а това е мярка срещу замърсяването.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР