Петима български граждани са били арестувани в Турция за поставяне

...
Петима български граждани са били арестувани в Турция за поставяне
Коментари Харесай

Нашенци решиха да изкарат бързи пари в Турция, но им стъжниха живота

Петима български граждани са били арестувани в Турция за поставяне на скимиращи устройства на банкомати в пет турски града, съобщават медиите в южната съседка. В град Бурса петимата са поставили устройствата на три банкомата и с тяхна помощ са успели да копират информацията от дебитните и кредитни карти на множество клиенти, твърдят от отдела за киберпрестъпления на полицията в „ столицата на изселниците “.

Николай Валентинов Георгиев, Иван Словов, Иван Димов Иванов, Кръстю Валентинов Кръстев и Мирослав Атанасов Георгиев са заподозрени в монтаж на копиращи устройства на банкомати, намиращи се в кв. „ Сеъбашъ “, „ Улуйол “ и метростанцията на „ Османгази “, пише 24rodopi.com.

Съдът е постановил мярка „ задържане под стража “ за обвиняваните в " злоупотреба с дебитни и кредитни карти ".

В продължение на 6 месеца петимата са участвали в копиране на данни от банкови карти в Бурса, Ескишехир, Коджаели, Сакаря и Чорум.

Нашенците попаднали в полезрението на полицията след като на записите от охранителните камери разследващите забелязали, че в портфейла на единия от заподозрените има българска банкова карта.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР