Парламентът ще продължи работа по второто четене на промените в

...
Парламентът ще продължи работа по второто четене на промените в
Коментари Харесай

Депутатите ще решават задължителни ли стават коланите в автобусите!

Парламентът ще продължи работа по второто четене на промените в Закона за пътищата. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. Промените са свързани с въвеждането на тол системата.

Предстои депутатите да разгледат текстове,с които да задължат превозните средства от категории D1, D1Е, D или DE да се оборудват с видеорегистратор и обезопасителни колани. Депутатите ще разгледат промени в състава на делегацията на парламентарната асамблея в съвета на Европа и в тази на НАТО. Предложенията касаят квотата на БСП. На мястото на напусналия ПГ на „ БСП за България “ Спас Панчев, в Делегацията на парламентарната асамблея на НАТО е предложен народният представител Петър Витанов. За заместващ член в Парламентарната делегация в Парламентарната асамблея на съвета на Европа на мястото на Петър Витанов, е предложен Явор Божанков.

Решението за промените бе взето на семинара на опозицията в село Баня в началото на седмицата. В 11.00 ч. ще започне и петъчния парламентарен контрол. В него участие ще вземат трима министри от кабинета " Борисов " 3.

Първа на депутатски питания ще отговаря вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Тя ще отговори на въпрос във връзка с дейността на консулската служба на страната ни в Москва.

Министърът на културата Боил Банов ще отговори на питане по повод административна сграда, част от архитектурен паметник на културата от Национално значение.

В контрола ще участва и министърът на образованието Красимир Вълчев.

Въпросите към него са свързани с преминаване на училищата към едносменен режим и нерешени проблеми с Регионално управление на образованието - Сливен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР