Очаквам да направим нова среща, да ни съдействат, за да

...
Очаквам да направим нова среща, да ни съдействат, за да
Коментари Харесай

Шефът на Строителната камара: Ние строим най-евтино в цяла Европа

Очаквам да направим нова среща, да ни съдействат, за да подредим бранша. Знаете, че търговете за строителството са много сложен процес и всички говорения, че се дават на определени фирми са абсолютно безпочвени. Това заяви шефът на Строителната камара Илиян Терзиев минути преди срещата му с председателя на Народното събрание, предаде репортер на БЛИЦ.

" Много са трудни нещата. Ще има законодателни промени. Най-важното е да се опираме на най-ниската цена. До преди 3 години бяха страшно ниски, искаме да подредим бранша, за да може всяка цена да бъде вярна за периода, в който изпълнява. Президентът каза нещо, което не е коректно – че ние строим безкрайно скъпо и безкрайно некачествено, всъщност ние строим най-евтино в цяла Европа. Не сме казали, че строим най-качествено, но със сигурност не е по-лошо и по-зле ", уточни той.

Днес ще се срещнем отново с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, очакваме да представим отново нашите желания и да обсъдим бъдещето на бранша. Тя и депутатите трябва да ни съдействат, за да подредим бранша и да се спре с политическото говорене, защото това би довело до ситуацията, която в момента се развива – до ситуацията „ Брекзит “, до намаляване на европейските фондове, а най-лесно ще стане, като бъдат отрязани от нас “, заяви инж. Терзиев. Попитан кой има предвид, когато споменава „ политическо говорене “, той отговори, че визира БСП.

„ Търговете, които се организират за строителството, са много сложен процес в целия им срок за изпълнение. И всички тези говорения, че се дават на определени фирми и се изпълняват от едни и същи хора и има 40% корупция, са безпочвени. Нещата са много, много трудни и по време на търга, и по време на изпълнението, и след това в гаранционните срокове “, заяви той.

Строителният бранш не прави само магистрали. Има неща, които са претърпели провал, но не целият бранш. Качеството в жилищното строителство е на много високо ниво. Когато почнат да се случват нещата, пак ние ще изпълним всичко.

Протестираме против това, че се дават твърдения без да са доказани. Направете проверката, кажете резултатите и говорете. Това са чудовищни нападки към нас.

По-късно предстои среща на Илиян Терзиев с министър-председателя Бойко Борисов.

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР