От 22 до 25 на посещение във Варна са кораби

...
От 22 до 25 на посещение във Варна са кораби
Коментари Харесай

Противоминни кораби на НАТО акостираха във Варна

От 22 до 25 на посещение във Варна са кораби от Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2). Групата включва в състава си кораби от ВМС на Германия (FGS WERRA), ВМС на Турция (TCG AKCAKOCA), ВМС на Румъния (ROS LT LUPU DINESCU) и ВМС на България (BGS TSIBAR).
7
Командир на групата кораби е капитан ІІ ранг Мартин Шварц, командир на кораб за управление WERRA – капитан ІІІ ранг Робърт Леман, командир на минен ловец AKCAKOCA – капитан ІІІ ранг Мерич Кобак, командир на базов миночистач LT LUPU DINESCU – капитан ІІІ ранг Йонут Диакону и командир на минен ловец TSIBAR – капитан ІІІ ранг Лъчезар Иванов.
7
Целта на съвместното плаване на корабите от Алианса е да се подобри оперативната съвместимост и подготовката на многонационалното съединение при прилагане на процедурите и стандартите на НАТО, да развие военната готовност на участващите сили и да допринесе за морската сигурност в Черно море. За времето на развръщането на групата в Черно море са предвидени визити в пристанищата Варна и Констанца, както и участие в българо-румънското противоминно учение " Посейдон " в периода от 1 до 8 март.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР