От 19 декември в Австрия ще бъде в сила нова

...
От 19 декември в Австрия ще бъде в сила нова
Коментари Харесай

В Австрия въвеждат нови мерки и правила за предстоящите празници

От 19 декември в Австрия ще бъде в сила нова наредба за влизане в страната през празничните дни, съобщи БТА.

Всички пристигащи ще бъдат поставяни под 10-дневна карантина, която може да бъде прекратена след петия ден при отрицателен PCR или антигенен тест. Изключение ще се прави за пътниците от много малко държави, които са посочени на страницата на австрийското министерство на външните работи. Преди Коледа ще бъде увеличен броят на местата, където хората могат да се тестват доброволно, в името на безопасните събирания по коледните празници. Центровете за тестване ще работят целодневно, тестването може да става и от личните автомобили на желаещите. Ще се правят бързи антигенни и PCR тестове. Хората без и със симптоми ще се тестват на отделни места.

Определени са и правилата, по които ще преминат коледните празници. Вечерният час, забраняващ излизането от 20 ч. до 6 ч. на следващата сутрин, няма да е в сила на 24 и 25 декември. През двата почивни дни е разрешено събирането на до 10 пълнолетни от 10 домакинства. На 26 декември ограничителните мерки ще бъдат възстановени. Въвежда се ново задължение да се носят маски навсякъде в затворени помещения, както и на открито на местата, където има струпване на хора. Работещите в старческите домове и хосписите са задължени да си правят PCR или антигенни тестове два пъти седмично, а болничният персонал - веднъж.

Взети са мерки и за ски сезона, който ще започне на Коледа. В затворени превозващи средства - гондоли, седалкови лифтове с покрив и кабини - ще се запълва половината от максималния капацитет. Ще отворят врати за посетители зооопарковете и ботаническите градини. Общите правила няма да важат на местата за упражняване на религиозни ритуали. Според ново допълнение от изискванията за тест ще бъдат освободени хората, които през последните три месеца доказано са преболедували COVID-19.

Зимната вакация се удължава до 11 януари. Това се прави с цел учениците, родителите и учителите да могат да се тестват безплатно през втората фаза от масовото тестване, която ще започне на 7 и 8 януари. Все още не е ясно дали тестването ще е задължително за учителите.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16787  Д-р Фаучи: Байдън, Харис, Тръмп и Пенс би трябвало да се имунизират против COVID-19 Д-р Фаучи: Байдън, Харис, Тръмп и Пенс би трябвало да се имунизират против COVID-19  Новият вариант на ковид във Англия - със основни разновидности Новият вариант на ковид във Англия - със основни разновидности  Кипър разгласи проект за ваксиниране против ковид Кипър разгласи проект за ваксиниране против ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР