От три седмици се извършват засилени проверки на куриерските услуги

...
От три седмици се извършват засилени проверки на куриерските услуги
Коментари Харесай

Извършват засилени проверки за такса коронавирус

От три седмици се извършват засилени проверки на куриерските услуги у нас, заяви в сутрешния блок на БНТ главният директор на на Главна дирекция Контрол на пазара към Комисията за защита на потребителите Игнат Арсенов.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6731
Той обясни, че се проверява за това какви такси и за какви услуги се предлагат на потребителите. Проверени са над 20 куриера. Само при един е установено, че се събира такса " коронавирус ".

Таксата завиесела от големината на пакета. Проверката е проведена под формата " таен клиент ".

Куриерска фирма е искала допълнителна такса " коронавирус " у нас

За събрането на подобна такса от онлайн магазините продължават да се събират доказателства в момента. Такива такси трябва да бъдат обосновани, обясни Арсенов.

Потребителите трябва да бъдат информирани, ако има такава такса. За такса за боравене с пари в брой не може да има достатъчно основание, смята главният директор. Той увери, че се извършват комплексни проверки, за да се установи къде е проблемът.

Стана ясно, че най-вероятно летният сезон ще започне от 1 юли. Много хора няма да могат да използват предварителните си резервации. Законът дава възможност при отвяна на пътуването туроператорът да даде ваучер - документ, който може да се използва за определен срок потрубителят. Туристът не е задължен да го приеме. Може да му се предложи заместващ пакет, а ако откаже и него, да му се върнат парите. Пари ще бъдат връщани до месец след отмяна на извънредното положение у нас.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6731  Работна група мисли по какъв начин да излизане от рецесията международната гражданска авиация Работна група мисли по какъв начин да излизане от рецесията международната гражданска авиация  Съединени американски щати: Лекарството „ Ремдесивир “ форсира възобновяване от COVID-19 Съединени американски щати: Лекарството „ Ремдесивир “ форсира възобновяване от COVID-19  ЕЦБ с нови ограничения поради COVID-19 ЕЦБ с нови ограничения поради COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР