От самото начало винаги съм твърдял едно и също нещо,

...
От самото начало винаги съм твърдял едно и също нещо,
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Мерките срещу коронавируса са безсмислени, болните трябва да са вкъщи и да пият чай

От самото начало винаги съм твърдял едно и също нещо, няма противоречия в това, което съм казал. Има принцип, че и 50 000 души да твърдят, че едно нещо не е глупост, ако то е глупост. Това каза в предаването " 120 " минути по БТВ инфекционостът доц. Атанас Мангъров.

Това, че хората са объркани трябва да лежи на съвестта на д-р Маджаров и хората от щаба, които не подаваха адекватна информация (председателя на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, който преди дни каза, че на съвестта на доц. Мангъров трябва да лежи това, че голяма част от обществото е объркано - б. ред.), заяви доц. Мангъров.

Той уточни, че има лични предпазни средства, когато преглежда болни. В болницата нося маска понякога – когато преценя, че има нужда. Основното предпазно средство е, че си мия ръцете, посочи инфекционистът, като поясни, че е прегледал над 50 болни от коронавирус.

Това е една вирусна инфекция, която е самоограничаващо се заболяване. Трябва човек да си остане вкъщи, да пие чай, да яде супички. Най-много да вземе една таблетка аспирин от 100 грама. 99% от хората в отделенията са там от страх - защото им казват, че както си стоиш, можеш да тупнеш, посочи доц. Атанас Мангъров.

Всеки ден влизам в Коронавирус зоната без маска. Всички тези безсмислени мерки като носене на маски на открито показват безсилието на политиците и учените. Мисля, че тези правила за безсмислени, затова не ги спазвам. За да се спазва едно правило, то трябва да има смисъл. Това нещо рано ли късно ще изчезне и колкото повече се затваряме, толкова повече ще продължи тази агония, каза още доц. Мангъров.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13792  Излезе резултатът от днешния тест на Румен Радев за ковид Излезе резултатът от днешния тест на Румен Радев за ковид  РЗИ-София разгласи всички контактни на Борисов, постанова им карантина РЗИ-София разгласи всички контактни на Борисов, постанова им карантина  Проф. Витанов за ковид: Няма да е добре това, което ще се случи през ноември Проф. Витанов за ковид: Няма да е добре това, което ще се случи през ноември
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР