От началото на обявеното извънредно положение заради разпространението на коронавирусната

...
От началото на обявеното извънредно положение заради разпространението на коронавирусната
Коментари Харесай

Апелативната прокуратура - Варна осъществява спецнадзор по 476 дела, свързани с COVID-19

От началото на обявеното извънредно положение заради разпространението на коронавирусната инфекция до момента Апелативната прокуратура във Варна е взела на специален надзор 476 досъдебни производства, съобщават от пресслужбата на държавното обвинение.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9471
С изключение на пет от тях, всичките са образувани за нарушаване на карантинните мерки срещу разпространението на COVID-19 от хора, завърнали се от рискови страни.

Седем месеца пробация за нарушаване на наложена карантина заради COVID-19

Другите пет досъдебни производства, които също влизат в делата за престъпления по време на извънредното положение заради пандемията, са за предаване на неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога във връзка със заразната болест.

Почти половината от общия брой на делата - 242, са образувани от Районната прокуратура във Варна. В Шумен наблюдават 71 дела, а в Разград - 67. Образуваните дела в Силистра са 38, в Търговище - 36, а най-малко са те в Добрич - 22.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9471  Учени: Затваряйте капака на тоалетната паница, преди да пуснете водата Учени: Затваряйте капака на тоалетната паница, преди да пуснете водата  Над 118 000 пандизчии на независимост в Европейски Съюз поради ковид Над 118 000 пандизчии на независимост в Европейски Съюз поради ковид  СЗО: Разтревожени сме от допустимо увеличение на случаите на туберкулоза при пандемията СЗО: Разтревожени сме от допустимо увеличение на случаите на туберкулоза при пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР