От „Газпром” не е дошла официална информация, че втората тръба

...
От „Газпром” не е дошла официална информация, че втората тръба
Коментари Харесай

Теменужка Петкова с гореща информация за "Турски поток"

От „ Газпром” не е дошла официална информация, че втората тръба на „ Турски поток” ще минава през територията на България. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

„ Ние работим за това да запазим стратегическото си място на газовата карта на Европа. Това може да се случи, ако предприемем адекватни действия и да направим така, че тези важни проекти да не заобиколят България. Дали „ Турски поток” ще мине през България, не зависи само от руския президент, но и от нас”, добави тя пред Нова телевизия.

„ Трябва да изчакаме официалната информация от колегите. Ние сме готови за реализацията на един такъв проект. Всичко, което ще се реализира, ще бъде изцяло в съответствие с европейското законодателство”, категорична бе тя.

„ Никой няма да направи нещо, което да накърни интересите на България”, увери министърът.

" В енергетиката има и много геополитика. Когато става въпрос за такива проекти, трябва да ги разглеждаме от гледна точка на финансовата им обоснованост. Трябва да сме много балансирани и премерени в стъпките, които предприемаме. Според първоначалните анализи, които сме направили, инвестицията, която трябва да се направи, е 2,6 млрд. лв. в инфраструктура. Анализите са индикативни. Те показват, че ако бъде реализиран подобен проект и тези разходи, които направим, за период от 20 години „ Булгартрансгаз” ще реализира печалба в размер на 4 350 000 000 лв. ", посочи тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР