Опозиционни депутати в южната ни съседка настояват Атина да пренебрегне

...
Опозиционни депутати в южната ни съседка настояват Атина да пренебрегне
Коментари Харесай

Опозиционни депутати в Гърция: Атина сама да търси доставки на COVID ваксини

Опозиционни депутати в южната ни съседка настояват Атина да пренебрегне европейската квота на разпределение на Коронавирус ваксини и да се снабди с продуктите от други източници,предаде БНР. Гръцката опозиция критикува и Европейския съюз, и правителството на Мицотакис заради разпределението на ваксините.

Основната гръцка опозиционна партия СИРИЗА настоява премиерът Мицотакис да влезе в преговори с фирмите производители на Коронавирус ваксини, за да се осигурят достатъчно бройки за масовото имунизиране на населението.

" Няма време нито за губене, нито за лъжи ", се казва в съобщение от централата на СИРИЗА, откъдето настояват Мицотакис да последва примера на Кипър и да се търсят спешни доставки на ваксина.

Гръцкият евродепутат Левтерис Алаванос заяви пред държавната телевизия НЕТ, че част от европейските страни сами си осигуряват допълнителни количества ваксини, което трябва да направи и Гърция.

Лидерът на комунистическата партия Димитрис Коцумба обвини Европейския съюз в липса на стратегия, като заяви: " Нямаме доверие нито на правителството, нито на " фалшивото единство " в Европейския съюз “.

От социалистическата партия искат пълна проверка на договорите на Европейския съюз с фармацевтичните компании, а депутатите от партията " Мера 25 " публикуваха съобщение, в което посочват за " престъпна безотговорност на правителството на Мицотакис ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18133  По-малко признати пациенти с ковид в МБАЛ-Шумен По-малко признати пациенти с ковид в МБАЛ-Шумен  Имунолози ще съветват гратис за имунизациите против COVID-19 Имунолози ще съветват гратис за имунизациите против COVID-19  Ето по какъв брой ще заплаща страната на лекарите за слагането на доза от имунизацията против COVID-19 Ето по какъв брой ще заплаща страната на лекарите за слагането на доза от имунизацията против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР