Общинският кризисен щаб в Свищов обяви дарителска кампания за подготовка

...
Общинският кризисен щаб в Свищов обяви дарителска кампания за подготовка
Коментари Харесай

Обявиха дарителска кампания за болницата в Свищов

Общинският кризисен щаб в Свищов обяви дарителска кампания за подготовка на допълнителни стаи за болни с коронавирус в местната болница. Основно даренията са за покриване на битовите нужди – ситуацията с кадрите е овладяна към момента.

197 са потвърдените случаи на COVID-19 в област Велико Търново. В болницата в Свищов са настанени 7 пациенти с положителни проби, други трима изчакват резултатите си.

„ Лечебното заведение е обезпечено с всичко. Имаме призив относно постелъчен инвентар и всичко, което е необходимо за обезпечаване на тези отделения. Има отзовали се – очакваме голямо дарение. Стопанската академия – общежитията, са подготвили допълнително 40 легла, за да могат да поемат евентуално повишаване на броя на пациентите с COVID-19. В ковид-отделението ситуацията е нормална, имаме инфекционист, който извършва консултациите. Единият от пациентите тази нощ се е влошил, но се прилага необходимата терапия по алгоритъм “, коментира в „ Тази сутрин “ Генчо Генчев – кмет на Свищов и председател на Областния кризисен щаб.

В отделението на болницата работи една медицинска сестра. Жената е на 66 години, казва, че условията в болницата са добри. Преди да разбере, че в Свищов откриват отделение за заразените с коронавирус, е обмисляла да ходи в друг град, за да помага на пациентите да преборят заразата. „ Аз съм дала клетва. Не само клетвата на Хипократ, която след мен повтаряха 300 човека. От 11 курса бях първата отличничка и те я повтаряха, но и слово обещание към моите преподаватели. Такава съм по душа “, разказа Лидия Македонска.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13813  Директорът на РЗИ-Благоевград разкри къде е най-критично ситуацията в лечебните заведения Директорът на РЗИ-Благоевград разкри къде е най-критично ситуацията в лечебните заведения  Вежди Рашидов: Някой изтърва едно биологично оръжие Вежди Рашидов: Някой изтърва едно биологично оръжие  Директорът на РЗИ-Перник разкри ще се затварят ли учебни заведения и детски градини в града Директорът на РЗИ-Перник разкри ще се затварят ли учебни заведения и детски градини в града
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР