Общината прави всичко възможно срещу COVID-19 от първия ден. След

...
Общината прави всичко възможно срещу COVID-19 от първия ден. След
Коментари Харесай

Кметът на Видин: След 5 години ситуацията с лекарите ще е катастрофална

Общината прави всичко възможно срещу COVID-19 от първия ден. След призива на щаба, сформирахме 17 екипа, които изнесоха цялата битка на границата. Много от колегите може да са подценили ситуацията в началото, но през Видин мина целия трафик от Европа. Това заяви кметът на град Видин д-р Цветан Ценков в предаването " 120 минути " по БТВ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7069
" Огромни усилия полагаха нашите колеги от здравните служби ", увери той и отрече да има каквато и да е вина за пламналата зараза в общината.

Четири огнища на COVID-19 във Видинско

Д-р Ценков разкри какъв е най-тежкият проблем във Видинско. " 60 години е средната възраст на персонала на видинската болница. Крайно време е да се каже, че общинските болници са структури от национално значение. Нека дадем шанс на всички новозавършили лекари, да специализират в болниците в периферията. В крайна сметка, след като са образовани тук, дължат нещо на страната си ", предлага градоначалникът.

Той изтъкна, че има нужда от млади хора, които да работят в болницата, тъй като след 5 години ситуацията ще е катастрофална. " Могат да се обучават хора за болногледачи във Видин. Всичко може да се постигне, само да има политическа воля ", каза още кметът на града.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7069  Харалан Александров: Борисов се движи по доста фино острие Харалан Александров: Борисов се движи по доста фино острие  Самолет на румънските Военновъздушни сили достави в Испания 90 000 защитни маски Самолет на румънските Военновъздушни сили достави в Испания 90 000 защитни маски  Четири огнища на COVID-19 във Видинско Четири огнища на COVID-19 във Видинско
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР