Обезпечаването на сигурността и опазването на обществения ред се изразява

...
Обезпечаването на сигурността и опазването на обществения ред се изразява
Коментари Харесай

Министър Маринов разкри истината зад полицейското преследване на Нинова

Обезпечаването на сигурността и опазването на обществения ред се изразява в полицейско присъствие. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на „ БСП за България “ Иван Иванов за засилено полицейско присъствие при срещи на лидера на партията Корнелия Нинова по „ Визия за България “, предаде „ Фокус “.

Маринов уточни, че: „ В Главна дирекция „ Национална полиция “ е получена справка относно проведено охранително мероприятие от служители на ОДМВР-Ямбол на 21 ноември за обезпечаване на обществения ред на територията, обслужвана от Районно управление-Ямбол и Районно управление-Елхово “.

Деси Атанасова закопа Нинова със СНИМКА и хаплив виц

По думите му от поставените съобщения не е посочено, че на обществено достъпни места в различни селища на област Ямбол е получена информация за планирани срещи на народни представители с обществеността.

„ Началникът на РУ – Елхово е предприел действия по обезпечаване сигурността и обезпечаване на обществения ред. Аналогични действия са предприети и от началника на РУ – Ямбол “, допълни още Маринов и обясни, че обезпечаването на сигурността и опазването на обществения ред се изразява в полицейско присъствие от страна на служители от териториална полиция и служители на полицаи, които носят службата в униформа.

Той уточни, че в хода на обезпечаване на сигурността на мероприятията не са искани съдействия от страна на полицейските органи и не са констатирани нарушения на обществения ред.

Каракачанов с шокираща версия за полицейското преследване на Нинова

Депутатът Иван Иванов от БСП заяви от своя страна, че е потресен.

„ Не знам дали разбирате какво ни изнесохте като информация току-що “, каза Иванов.

Според него министърът третира срещите на БСП със свои избиратели като масови мероприятия и граждански безредици.

Иванов попита кой е дал нареждане на служители на ОДМВР – Ямбол да присъстват на срещите и попита дали има заповед председателя на БСП и народните представители от опозицията да бъдат следени.

Корнелия Нинова се оплака, че властта я преследва с полиция! Имало нареждане " да не я изпускат от очи "

От своя страна министър Маринов отговори на допълнителния въпрос и посочи, че всъщност информацията, която е изнесена показва, че не се е случило нищо по-различно от ежедневната дейност на служителите там.

„ Не са давани допълнителни сили. Полицейските служители са изпълнявали своята дейност на обществено място. Не са били в закрити помещения “, коментира още министърът.

По думите му е преценено, че няма нужда от изготвяне на план за специализирана операция, тъй като няма рисково мероприятие.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР