Няма напрежение , но категорично, хляба е с най-тежката логистика

...
Няма напрежение , но категорично, хляба е с най-тежката логистика
Коментари Харесай

Марияна Кукушева: Пътят за развитие на обществото, минава през по-високи доходи

Няма напрежение, но категорично, хляба е с най-тежката логистика и като такава тази логистика е калкулирала в своята себестойност цената на горивата. Можем да кажем, че цената на горивата независимо от протести, няма да пада, защото това е световна тенденция. България не е енергийно независима държава и цената на енергията също ще се покачва, каза в предаването „ Денят на живо”, Марияна Кукушева от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.
Ние отдавна и първи променихме заплащане във сектора, защото пазим добрите кадри да не напуснат България. Всеки един практикуващ професия „ хлебар”, със сигурност получава по-висока заплата от един телевизионен водещ, но такива са принципите. Нормално е да мислим как ще се отразяват тенденциите, които влизат следващата календарна година, как ще се отразят на хляба, например „ тол таксите”. Това обаче не означава, че ние ще сме против тези такси, това са такси които ги има в целия свят. Няма как да имаме претенции за по-добри пътища и безопасно придвижване и в същото време да говорим, че се отразява на цените, каза още тя.
Срокове за покачване на цените, но във всички случаи хлябът има своята себестойност и тя е различна за всеки производител. Цената на хляба няма да се повиши с повече проценти, отколкото цената на петрола. Ние не можем да си позволим такива повишения. Ние сме „ за” категорично да се увеличи политиката на доходите. Тези, които имат работа „ на светло”, трябва да имат повече доходи. Колегите от станалите браншове също следват тази политика, заяви Кукушева.
Пътят за развитие на обществото, минава през по-високи доходи. За да има по-голямо потребление и за да може да се получи онзи кръг, за който Европа говори като за кръгова икономика- трябва да е така, категорична беше Марияна Кукушева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР